Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Υποβρύχια Φωτογραφία & Video > Εξοπλισμός υ/β φωτογραφίας και Video
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Φωτ.Μηχανές, Κάμερες, Housings, υ/β flash, όλα αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου που κοστίζουν όσο κι ο υπόλοιπος εξοπλισμός μας

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-11-09, 20:54
Το avatar του χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ is offline

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Απάντηση: Βιντεοκαμερα

οι πιο πολλές φτηνές κάμερες έχουν το manual wb θαμμένο μέσα στο μενού τους χωρίς εσύ ευρισκόμενος υποβρυχίως να μπορείς να το "φτάσεις"...

διάβασα για την canon οτι με gates housing (εξαιρετικα εργαλεία με αντίστοιχη τιμή) μπορείς να το αλλάξεις ευκολα υποβρυχίως...

κοιτα sid (αλήθεια πως σε λένε γιατι με τα ψευδώνυμα έχω παλιό θέμα), όλες οι κάμερες στα 900-1000ευρώ είναι μια χαρά...και πάνω κάτω έχουν τις ιδιες δυνατότητες...

τα ουσιαστικοτερα κατ'εμε θεματα στο υ/β βιντεο ειναι αλλου και για αυτό σου φαίνονται αλλα λόγια να αγαπιόμαστε οι απαντήσεις μου...

όπως λέει και ο γιάννης...δες τι παίζει με το housing....ειναι σαφως πιο σημαντικό και βέβαια πιο ακριβό υλικό απο την κάμερα αυτή καθεαυτή.

ααα....και οπως βλεπεις δεν βαριέται κανείς να απαντάει οποτε feel free...

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-09, 21:39
sid sid is offline

φιλε Γιωργο το ονομα μου ειναι Νικολας.Καταλαβαινω πως απως λεει και ο grandblue εσεις δεν θα μου πειτε παρε την ταδε καμερα,αλλα μπορειτε να μου δωσετε καποιες κατευθηντηριες.Π.χ. καποιοι λενε οτι η καμερα πρεπει να εχει 3 ccd.ισχυει?ποια ειναι τα κυρια στοιχεια που πρεπει να προσεξω για να μου τρβαει υποβρυχιος καλα.Π.χ. κοιταω το μεγεθος του αισθητηρα γιατι πιστευω οτι οσο πιο μεγαλος τοσο πιο πολυ φως μπορει να "τραβηξει".Ισχυει αυτο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-09, 23:20
Το avatar του χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ is offline

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ

γεια σου λοιπον νικολα!

οι καινουριες καμερες εχουν (στην κατηγορια τιμης που ψαχνεις) πανω κατω τους ιδιους cmos σενσορες, οι ccd ειναι οι παλιοτεροι σενσορες...

κατα την ταπεινη μου γνωμη αν ηξερα οτι ξερω τωρα πριν 3 χρονια,

αντι να αγοραζα την πανακριβη τοτε HD SR1 high definition sony μου,
θα αγοραζα μια 3ccd standard definition (ενας σενσορας για καθε βασικο χρωμα)....καθοτι εκτοτε ποτε δεν καταφερα να μονταρω μια HD ταινια....και οι 3 σενσορες φυσανε στα δυσκολα -χρωματικως- υποβρυχια περιβαλλοντα.

τωρα ομως διαβαζω πυρετωδως το manual του Final Cut στο καινουριο μου μακ και ειμαι σχεδον ετοιμος να κανω την πρωτη αποπειρα (3 χρονια μετα και 16 ταινιες!!!!)

βεβαια δεν ξερω αν θα βρω καπου να την δω σε HD και κατα ποσο ενδιαφερει τον κοσμο που την παιρνει να την εχει σε HD μια που η πλειοψηφια του κοσμου ακομα ειναι στις SD τηλεορασεις κ dvd players......

Για να μην αναφερω οτι δεν εχω ιδεα ποιος θα ειναι ο ογκος της ταινιας σε HD format για να ξερω αν χρειαζεται να την καιω σε Blue Ray (που ετσι κι αλλιως δεν μπορω!!!!!) ή σε απλο DVD (χλωμοτατον!!!)

Που θελω να καταληξω....πριν 3 χρονια ημουν σιγουρος οτι το SD εφαγε τα ψωμια του και επενδυσα σε HD....αλλα φευ....

Εσυ εισαι σιγουρος οτι και για τα επομενα χρονια (που θα χρησιμοποιεις την συγκεκριμενη καμερα, πριν φαει τα ψωμια της) θα χρειαζεσαι την HD λειτουργια της?

Το να παρεις 3ccd HD καμερα ειναι εκτος κουβεντας λογω κοστους....Θα ηταν βεβαια η ιδανικη λυση...

ΥΓ εκτος λοιπον που θα πρεπει να σκασεις κανα 1000 τουλαχιστον για φωτα, σκεψου οτι θα πρεπει να σκασεις min 800 για housing (πολυ αισιοδοξο ποσό αυτο, για τα απλα της ikelite),
κανα σκασμο για φορτιστες ,εξτρα μπαταριες κλπ....
θες και ενα mac....μην ελπιζεις οτι θα τη σκαπουλαρεις με κανενα air....
και βεβαια πολυ αποθηκευτικο χωρο σε γρηγορους δισκους (7200, esata ή firewire) της ταξεως των 2 terra τουλαχιστον...
δεν αναφερω δευτερη οθονη γιατι θα αρχισεις να βριζεις αν δεν το εχεις κανει ηδη!

και ολα αυτα για την δοξα ενος ομορφου βιντεο!!!!

προσωπικα ειμαι μαζι σου ηθικα!

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-09, 23:42
Το avatar του χρήστη Μπλε
Μπλε Μπλε is offline

Περιοχή: Αθήνα

To HD or not to HD, ιδού η απορεία...

Για τον ερασιτέχνη που θέλει να κάνει το κέφι του, SD είναι μια χαρά. Αλήθεια, υπάρχουν ακόμη SD κάμερες?

Αν όμως Γιώργο (και κατ' επέκταση Νικόλα και υπόλοιποι επίδοξοι Υ/Β βιντεογράφοι) θελήσεις αύριο κιόλας, Τρίτη, να πουλήσεις ένα πολύ όμορφο πλάνο σου σε κάποια εταιρία παραγωγής του εξωτερικού ή σε online βάση multimedia, το SD δε θα στο πάρουν πια. Αν κάποιος σκέφτεται την προοπτική "να βγάλει" τα έξοδα της αγοράς του εξωπλισμού του, θα πρέπει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Στην Ελλάδα είμαστε λίγο πίσω, γιατί οι τηλεοπτικοί μας σταθμοί είναι τεχνολογικά απαρχειωμένοι (οι περισσότεροι, εξαίρεση ο ΣΚΑΙ και το ALTER αν δεν κάνω λάθος). Προβλέπονται όμως σημαντικές αλλαγές στην επόμενη 2ετία...

Υπερβολικό στην προκειμένη περίπτωση, το αναφέρω απλά μήπως καλυφθούν και άλλοι που μπορεί να διαβάζουν το παρόν θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:09.