Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτική Επικαιρότητα > Νέες εκδόσεις
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Εκδόσεις σχετικές με την κατάδυση, νέα DVD κ.λπ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-01-10, 13:59
ydetor ydetor is offline

Απάντηση: Συστάσεις

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα πρέπει απλώς να σας θυμίσω ότι για να ιδρυθεί ένας σύλλογος χρειάζεται μια ομάδα ανθρώπων να κινητοποιηθούν και να βρουν για παράδειγμα ιδρυτικά μέλη, όπως και να φτιάξουν ένα καταστατικό. Έχω την τιμή να ανήκω σε αυτή την ομάδα που ίδρυσε τον σύλλογο και αυτόν τον τίτλο δεν τον παραχωρώ σε κανέναν.
Επίσης πιστεύω ότι θα έπρεπε να είμασταν ακόμα πιο αυστηροί με το καταστατικό μας ώστε να μην εμφανίζεται σήμερα λογοκρισία του είδους "ξεχάσαμε ότι υπάρχετε και εσείς ως καταδυτικό κέντρο" ή να έχουν ορισμένοι την απαίτηση να λογοκρίνουν την ύπαρξη καταδυτικών βιβλίων που τιμούν την Ελλάδα και την κατάδυση.
Μην συγχέετε το δικό σας δικαίωμα του σχολιασμού με την φίμωση των δημιουργών. Κανείς δεν μπορεί να ανεχτεί το επιχείρημα της φίμωσης για να μην ενοχληθούν κάποιοι πραγματικά ανύπαρκτοι!

Γιάννης Δετοράκης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-01-10, 14:15
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ydetor Εμφάνιση μηνυμάτων
Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα πρέπει απλώς να σας θυμίσω ότι για να ιδρυθεί ένας σύλλογος χρειάζεται μια ομάδα ανθρώπων να κινητοποιηθούν και να βρουν για παράδειγμα ιδρυτικά μέλη, όπως και να φτιάξουν ένα καταστατικό. Έχω την τιμή να ανήκω σε αυτή την ομάδα που ίδρυσε τον σύλλογο και αυτόν τον τίτλο δεν τον παραχωρώ σε κανέναν.
Επίσης πιστεύω ότι θα έπρεπε να είμασταν ακόμα πιο αυστηροί με το καταστατικό μας ώστε να μην εμφανίζεται σήμερα λογοκρισία του είδους "ξεχάσαμε ότι υπάρχετε και εσείς ως καταδυτικό κέντρο" ή να έχουν ορισμένοι την απαίτηση να λογοκρίνουν την ύπαρξη καταδυτικών βιβλίων που τιμούν την Ελλάδα και την κατάδυση.
Μην συγχέετε το δικό σας δικαίωμα του σχολιασμού με την φίμωση των δημιουργών. Κανείς δεν μπορεί να ανεχτεί το επιχείρημα της φίμωσης για να μην ενοχληθούν κάποιοι πραγματικά ανύπαρκτοι!

Γιάννης Δετοράκης
Κύριε Δετοράκη, με όλο το σεβασμό -έχοντας παρακολουθήσει και κάποιες πτυχές του μακρόχρονου έργου σας- μιλάτε για κάποιον διαφορετικό Σύλλογο και όχι τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αυτοδυτών Τηθύς, του οποίου σαφώς και δεν είστε μέλος (ιδρυτικό ή άλλο)....

Αν θέλετε πάντως να μας κατατοπίσετε σχετικά με το όνομα και -κυρίως- το καταστατικό του άλλου Συλλόγου, προσωπικά θα με ενδιέφερε να μάθω κάτι περισσότερο.

Καλή συνέχεια.
Μαρία
Παλιά 26-01-10, 14:24
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι

Παράθεση:
Κύριε Δετοράκη, μ' αυτά που δηλώνετε εκτίθεστε και αγγίζετε νομίζω τα όρια του παραλόγου (ή ίσως και του αλτσχάιμερ). Μπορείτε να φαντασιώνεστε όσους τίτλους θέλετε, αλλά επειδή τυχαίνει να είμαι στην ομάδα που δούλεψαν το καταστατικό του Σ.Ε.Α. Τηθύς καθώς επίσης και σε όλες τις συναντήσεις του συλλόγου ακόμη και πριν την ίδρυσή του, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν ήσασταν παρών σε καμμία από αυτές τις συναντήσεις.
Να πω ακόμη ότι όλα αυτά τα λέω χωρίς καμμία διάθεση προσωπικής προβολής, ούτε προσωπικής αντιπαράθεσης, δε θα μπορούσα εξ' άλλου γιατί δε σας γνωρίζω.

Παράθεση:
Κατ' αρχήν δεν είμαστε κατάλογος καταδυτικών κέντρων. Είμαστε κοινότητα ερασιτεχνών αυτοδυτών και το μόνο που ζητήσαμε είναι να σεβαστείτε τους όρους της κοινότητά μας scubadive.gr περί διαφήμισης που νομίζω είναι δικαίωμά μας.
Αν εσείς πιστεύετε πως υπάρχει προσωπική προσπάθεια λογοκρισίας ως προς το καταδυτικό σας κέντρο είναι δικαίωμά σας, αλλά εξακολουθεί να είναι μια αστήριχτη προσωπική άποψη, μια και πάντα είμαστε ανοιχτοί στην ενημέρωση στοιχείων των καταδυτικών κέντρων.

Παράθεση:

Γιάννης Δετοράκης
Αν θεωρείτε ότι οι όροι μας σας "φιμώνουν" και δεν είναι δημοκρατικοί , είναι δικαίωμά σας αλλά προς το παρόν αυτοί είναι και θα πρέπει να τους σεβαστείτε. Κανένας δε σας ανάγκασε να γραφτείτε στην κοινότητά μας.

Δεν ξέρω ποιους υπονοείτε με το ανύπαρκτοι (προσωπικά δε με ενοχλεί καθόλου να ανήκω σ' αυτούς) αλλά δε θα εμπλακώ σε συζήτηση τέτοιου επιπέδου μια και μ' ενοχλούν αφάνταστα αυτοί που νομίζουν ότι η ύπαρξή τους είναι πιο υπαρκτή απ' των υπολοίπων.
Την ύπαρξή του καθένας την αποδεικνύει και την υποστηρίζει καθημερινά με τα γραφομενά του, τα κίνητρά του και τις πράξεις του.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 26-01-10 στις 14:36.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-01-10, 15:33
Το avatar του χρήστη Thanos
Thanos Thanos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: Ψηφιακά Βιβλία του Γιάννη Δετοράκη

Κύριε Δετοράκη μην βλέπετε φαντάσματα... Διαβάστε λίγο τις απαντήσεις των παιδιών και είμαι σίγουρος ότι θα λυθεί η παρεξήγηση.

Όσο για το
Παράθεση:
Φυσικά με την άνεση ενός από τα πρώτα μέλη του συλλόγου, δεν σκέφτηκα ότι οι νεότεροι δεν θα με είχατε ακουστά!

Συνεχίζετε εσείς οι επαγγελματίες να προσπαθείτε να εφαρμόσετε τακτικές άλλων δεκαετιών.. Λίγο marketing ρε γαμώτο δεν πέρασε καθόλου από τα αυτιά σας;

Μετά από 3 χρόνια παρουσίας του Συλλόγου και του φόρουμ, γράφεστε για να μας διαφημίσετε τα pdf βιβλία σας; Αφού είσαστε τόσο γνωστός στον χώρο γιατί δεν είχατε γραφτεί από την αρχή στο φόρουμ, ώστε να σας μάθουν και αυτοί οι λίγοι νέοι που δεν σας γνωρίζουν ώστε να μοιραστείτε όλες σας τις γνώσεις;

Το κωμικοτραγικό/τραγελαφικό της όλης υπόθεσης είναι ότι την ίδια στιγμή στο φόρουμ αυτό διοργανώνεται μια κοπή πίτας, στην οποία διάφορα καταδυτικά κάνουν προσφορές.
Παλιά 27-01-10, 21:20
Το avatar του χρήστη ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ is offline

Περιοχή: Βυρωνα

Για χρήμα και δόξα Γιώργο. (ΥΓ Η απάντηση αφορά μόνο το ποστ του Γιώργου και κανένα άλλο.)
Παλιά 27-01-10, 21:58
Το avatar του χρήστη seafarer
seafarer seafarer is offline

Περιοχή: ΡΕΘΥΜΝΟ

Τελικα δεν βγαζει ακρη κανεις
Καλα, Γιωργο ειναι γνωστο οτι η συμπαθης κοινοτητα των Ελληνων εκπαιδευτων ειναι αμιγως ενωμενοι και δεν κατηγορει κανεις κανεναν
Μια μεγαλη και φιλικη οικογενεια

Οσον αφορα το γεγονος αυτο καθ' αυτο απορω.... αφου ο ανθρωπος θελει να ειναι μελος εσεις τι ζορι τραβατε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Και αφου δεν μας ειπε αν εννοει αλλον συλλογο......... τοτε εννοει αυτον εδω τον συλλογο!!!
Εσας τι σας βαλαμε; Δικαστες ειστε;
https://kostasandreadis.wordpress.com/
https://www.facebook.com/kandreadis
https://www.facebook.com/guidedivingmanual/
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-10, 00:02
ydetor ydetor is offline

Χάριν του διαλόγου που γίνεται θα ήθελα να τονίσω και πάλι ότι αξίζει ένα μπράβο και κάθε βοήθεια στους εθελοντές ερασιτέχνες που εργάζονται αφιλοκερδώς, όπως σε αυτόν το σύλλογο και το φόρουμ του.

Εγώ δεν ζήτησα εύσημα από κανέναν για την δουλειά που έχω κάνει τόσα χρόνια γενικά ως εθελοντής και σας συνιστώ, σε όσους ασχολείστε ενεργά, να μην περιμένετε να ακούσετε ούτε ένα ευχαριστώ από τον κόσμο για την προσφορά σας, γιατί θα απογοητευθείτε.

Αντίστοιχη απαίτηση ευγενικής αντιμετώπισης όμως έχουμε και όσοι ανακοινώνουμε τη δημιουργία πολιτιστικών αγαθών ανεκτίμητης αξίας για την κατάδυση και την Ελλάδα, όπως τα βιβλία για τις καταδύσεις.
Αν κάποιοι αυτό το θεωρούν προσπάθεια δόξας και χρήματος απλά τους πληροφορώ ως συγγραφέας τεσσάρων (4) από τα ελάχιστα ελληνικά βιβλία για την κατάδυση, ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα ούτε δόξας, ούτε και χρημάτων (ως συγγραφείς θα πεθαίναμε άγνωστοι και στην ψάθα αγαπητοί φίλοι!). Αντίθετα ξοδεύουμε την περιουσία μας, τις οικονομίες μας και τον ελεύθερο χρόνο μας για να δημιουργήσουμε κάτι υπέροχο, που πολλοί θα ήθελαν να το απολαύσουν ως πνευματικό έργο αν ήμασταν σε άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα του σκοταδισμού, της υποκρισίας, της λογοκρισίας και των επιπλεόντων φελλών σε όλους τους τομείς.

Και μία ερώτηση ουσίας για τους υπεύθυνους του φόρουμ:

Γιατί αγαπητοί φίλοι δεν έχετε δημοσιεύσει μόνοι σας τα 10 – 15 καταδυτικά βιβλία μόνο που έχουμε στην Ελλάδα; Τι περιμένετε; Δεν θέλουν τα μέλη σας να ξέρουν αυτά τα λίγα βιβλία που κυκλοφορούν; Αν δεν έχετε χρόνο να το κάνετε ως ερασιτέχνες γιατί αντιδράτε έτσι όταν ένας συγγραφέας σας ανακοινώνει ο ίδιος την έκδοση βιβλίου;
Αλλά ξέχασα, αυτό απαγορεύεται, πρέπει να βάλουμε τον κολλητό μας να προτείνει δήθεν ένα βιβλίο που «τυχαία» διάβασε. Τότε δεν είναι διαφήμιση. Δεν θα είναι όμως υποκρισία αγαπητοί φίλοι; Και το αποτέλεσμα ποιο είναι; Μα φυσικά ο σκοταδισμός γιατί όπως βλέπετε οι άλλοι συγγραφείς δεν είχαν ούτε το δικό μου το θάρρος (ή θράσος κατά ορισμένους εδώ) ούτε την υποκρισία να σας ξεγελάσουν με ένα δήθεν θαυμαστή τους και τελικά δεν έχετε κανένα άλλο βιβλίο στην λίστα σας. Κρίμα, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Και το ξαναλέω για να το καταλάβουν όλοι το αποτέλεσμα είναι ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ και η φίμωση των δημιουργών που διαθέτουν μια αξιοπρέπεια.
Γιάννης Δετοράκης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-01-10, 00:39
Το avatar του χρήστη Thanos
Thanos Thanos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Το άλλο με τον παπαγάλο το ξέρετε ;;;

Μάλλον εδώ δεν πρόκειται να δώσει καμμία απάντηση ο MrDupper εκπαιδευτής καταδύσεων στα ερωτήματα που του κάναν πολλοί εδώ..

Mr όπως σας είπε και ο Σώτος δεν έχετε μπει καν στον κόπο να δείτε τα θεματα του φόρουμ. ΕΑΝ ποτέ κάνετε τον κόπονα διαβάσετε το φόρουμ, θα ανακαλύψετε ότι ΠΑΡΑ πολλές φορές διάφορα μέλη του φόρουμ αυτού έχουν προτείνει βιβλία που έχουν διαβάσει. Υπάρχει και σχετικό thread/θέμα για αυτό.

Mr, κάτι παρεξηγήσατε εδώ.. Το ότι, παρότι το ένα βιβλίο σας (που έχει διαφημιστεί σε άλλο φόρουμ απο το καλοκαίρι) δεν το έχει αναφέρει κανένα μέλος, μάλλον θα πρέπει να σας οδηγήσει σε αυτοκριτική και όχι σε κατηγορίες εναντίον του φόρουμ. ΔΕΝ βγάζει κανένας χρήματα απο αυτό, ΔΕΝ υπάρχουν διαφημίσεις, ΔΕΝ είναι το φόρουμ περιοδικό με ανακοινώσεις καταδυτικών.

ΛΑΘΟΣ πόρτα χτυπήσατε (και ακόμα δεν γυρίσατε στον καθρέφτη να δείτε το καρούμπαλο)

Τελικά μάλλον κυνηγάτε φαντάσματα.
Παλιά 28-01-10, 08:45
Το avatar του χρήστη yan
yan yan is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Santa Marina

Παράθεση:
Αλλά ξέχασα, αυτό απαγορεύεται, πρέπει να βάλουμε τον κολλητό μας να προτείνει δήθεν ένα βιβλίο που «τυχαία» διάβασε. Τότε δεν είναι διαφήμιση. Δεν θα είναι όμως υποκρισία αγαπητοί φίλοι; Και το αποτέλεσμα ποιο είναι; Μα φυσικά ο σκοταδισμός γιατί όπως βλέπετε οι άλλοι συγγραφείς δεν είχαν ούτε το δικό μου το θάρρος (ή θράσος κατά ορισμένους εδώ) ούτε την υποκρισία να σας ξεγελάσουν με ένα δήθεν θαυμαστή τους και τελικά δεν έχετε κανένα άλλο βιβλίο στην λίστα σας. Κρίμα, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Και το ξαναλέω για να το καταλάβουν όλοι το αποτέλεσμα είναι ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ και η φίμωση των δημιουργών που διαθέτουν μια αξιοπρέπεια.
Γιάννης Δετοράκης
Κε Δετοράκη,

Σας επισημάνθηκε από την αρχή κιόλας, πως το παρόν φόρουμ κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι αυτό το οποίο νομίζατε πως είναι όταν γράψατε. Δεν είναι ούτε το φόρουμ του συλλόγου που ιδρύσατε (δεν ξέρω καν αν υπάρχει τέτοιος) αλλά ούτε και προωθητική πλατφόρμα του συγγραφικού σας έργου.
Σας προτάθηκε να συστηθείτε στη ανάλογη περιοχή του φόρουμ γιατί αφενός έτσι κάνουν οι πολιτισμένοι, πόσο μάλλον οι άνθρωποι του πνεύματος, αφετέρου το χαμηλό προφίλ που επιβάλει η σεμνότητα σας, έχει ως αποτέλεσμα να μην σας ξέρουν οι νεότεροι δύτες.

Παρόλα αυτά συνεχίσατε να γράφετε αγνοώντας παντελώς τις συστάσεις αυτές που σημειωτέων, προήλθαν από τους διαχειριστές του χώρου που φιλοξενεί τις απόψεις σας. Υπεροπτικά και με απαξίωση, αγνοήσατε τις παρατηρήσεις και τις ερωτήσεις. Δεν είχατε καν την αξιοπρέπεια να παραδεχτείτε το λάθος σας, είτε μ' ένα "συγνώμη, λάθος", είτε - αν αυτό θεωρείτε πως σας υποτιμά, παύοντας τουλάχιστον αυτές τις θεωρίες που θυμίζουν το εξαίσιο πτώμα.
Θεωρήσατε καλύτερο να συνεχίσετε προσβάλλοντας τον χώρο και τους ανθρώπους του, μιλώντας για υποκρισία, σκοταδισμό και φίμωση.

Νομίζω πως το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε πλέον, εδώ που -δυστυχώς- φτάσαμε, θα ήταν να σταματήσετε να εκτίθεστε και να υποβιβάζετε τη δουλειά σας, για την οποία τόσο περήφανος φαίνεται να είστε. Ξέρετε, όταν αποδεικνύεται πως κάποιος συγγραφέας είναι ανίκανος να ακούσει και να σεβαστεί, συνεπώς να καταλάβει και να δημιουργήσει, μας προδιαθέτει αρνητικά για την ποιότητα του έργου του, το οποίο και θα παραμείνει στα αζήτητα.
Επομένως μάλλον σας συμφέρει να σταματήσετε (σ' αυτόν τον χώρο τουλάχιστον). Θα είναι καλό για όλους μας, αλλά κυρίως για τα βιβλιαράκια σας.

Γιάννης Ρουσουνέλος

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-01-10, 15:48
ydetor ydetor is offline

Αγαπητοί φίλοι, όπως πολύ σωστά γράψατε εμείς ως επαγγελματίες του χώρου δεν επιτρέπεται να επενδύουμε "μετοχές" σε ένα σύλλογο και να ζητάμε μετά την εισπραξή τους! Επομένως δεν έχει νόημα να συζητάμε γι' αυτό.
Εγώ χαίρομαι και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το έργο που γίνεται από όλους τους ερασιτέχνες δύτες εθελοντές, όπως υπήρξα και εγώ για πολλά χρόνια.
Παράλληλα όμως ανησυχώ για τα φαινόμενα και τις διαθέσεις λογοκρισίας που παρουσιάζονται και νομίζω ότι αυτά είναι που οφείλουμε να συζητάμε.
Κλείνοντας το θέμα θα ήθελα αν σας ενδιαφέρει να αναλάβει κάποιος από το φόρουμ να παραλάβει μεσω e-mail δωρεάν τα νέα βιβλία μου και να δημοσιεύσετε μετά τα σχολιά σας όπως θα ήθελαν υποθέτω και τα μέλη του φόρουμ.

Γιάννης Δετοράκης
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:54.