Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Θαλάσσιο Περιβάλλον > Η Ζωή στο Βυθό και το Πέλαγος
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Ό,τι ξέρουμε ή θέλουμε να μάθουμε για τους θαλάσσιους οργανισμούς

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 05-04-11, 21:25
Το avatar του χρήστη Έκτωρ
Έκτωρ Έκτωρ is offline
 
Εγγραφή: 20-11-2008
Περιοχή: Μεστά Χίου!
Μηνύματα: 430
Απάντηση: Ανάσυρση διχτυων

Εγώ έχω αρκετές επιφυλάξεις όσο αφορά το αν σταματάνε ποτέ να ψαρεύουν αυτά τα δίχτυα. Αρκετοί μεγαλόσωμοι οργανισμοί πιστεύω πως μπορούν να παγιδευτούν και από φαινομενικά ακίνδυνα δίχτυα. Η προσπάθεια τους για μια γρήγορη κάλυψη ή απλά ο τρόπος που κινούνται μπορούν να προκαλέσουν μια αναμόχλευση στο δίχτυ και να την πατήσουν. Οι σκορπίνες, οι χελώνες και τα αστακοείδη είναι από αυτούς. Πάντως το να αφαιρέσουμε ένα ghost net από τον βυθό δεν είναι και το πιο απλό πράγμα, ίσως κρύβει και κινδύνους, και καλό θα ήταν να είμαστε αρκετά προσεκτικοί αν πρόκειται να κάνουμε κάτι τέτοιο και να προγραμματίσουμε ολόκληρη μια κατάδυση με αυτόν τον στόχο παρά να κάνουμε κάποιες σπασμωδικές ενέργειες επειδή βρέθηκε μπροστά μας. Καλό είναι στις σκέψεις πριν την ανέλκυση του είναι να συμπεριλάβουμε πως το βάρος του μπορεί να είναι πολύ πιο μεγάλο από όσο φανταζόμαστε αφού πέρα από όλα τα άλλα έχει και αρκετά κιλά μολύβι πάνω του. Αν είχα επιπλέον να προτείνω κάτι θα πρότεινα να υπάρχούν έμπειροι δύτες στην ομάδα και κάνας δυο να μην δουλέψουν πάνω στο δίχτυ αλλά να φυλάνε τους άλλους που θα κάναν την βρομοδουλειά. Πρόσφατα έγραψά και ένα σχετικό κειμενάκι στα μπλογκς από κάτω για μια τέτοια συνάντηση. Σύντομα θα το αφαιρέσουμε το δίχτυ αυτό. Πέρα από φύκοι έχει ασκίδια πάνω. Υγ. Σημαντικότερο από όλα τα παραπάνω είναι πως ένα ghost net θα μπορούσε να είναι απειλή και για κάποιων ψαροντουφεκά που κάνει καρτέρι. Υγ2. Τα κινεζάκια και τα λινκ δεν δουλέυουν ( γι'αυτο και απουσιάζουν). Υγ3. Ούτε το ENTER για να πάνε τα Υγ πιο κάτω.
__________________
www.tortugadive.gr

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Έκτωρ : 05-04-11 στις 21:29.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 05-04-11, 23:47
Big-Blue Big-Blue is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 08-06-2007
Μηνύματα: 749
Απάντηση: Ανάσυρση διχτυων

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Έκτωρ Εμφάνιση μηνυμάτων
... Πάντως το να αφαιρέσουμε ένα ghost net από τον βυθό δεν είναι και το πιο απλό πράγμα, ίσως κρύβει και κινδύνους, και καλό θα ήταν να είμαστε αρκετά προσεκτικοί αν πρόκειται να κάνουμε κάτι τέτοιο και να προγραμματίσουμε ολόκληρη μια κατάδυση με αυτόν τον στόχο παρά να κάνουμε κάποιες σπασμωδικές ενέργειες επειδή βρέθηκε μπροστά μας. Καλό είναι στις σκέψεις πριν την ανέλκυση του είναι να συμπεριλάβουμε πως το βάρος του μπορεί να είναι πολύ πιο μεγάλο από όσο φανταζόμαστε αφού πέρα από όλα τα άλλα έχει και αρκετά κιλά μολύβι πάνω του. Αν είχα επιπλέον να προτείνω κάτι θα πρότεινα να υπάρχούν έμπειροι δύτες στην ομάδα και κάνας δυο να μην δουλέψουν πάνω στο δίχτυ αλλά να φυλάνε τους άλλους που θα κάναν την βρομοδουλειά.
Υγ. Σημαντικότερο από όλα τα παραπάνω είναι πως ένα ghost net θα μπορούσε να είναι απειλή και για κάποιων ψαροντουφεκά που κάνει καρτέρι. Υγ2. Τα κινεζάκια και τα λινκ δεν δουλέυουν ( γι'αυτο και απουσιάζουν).
Υγ3. Ούτε το ENTER για να πάνε τα Υγ πιο κάτω.
Κάποτε πήγα να απαλλάξω το βυθό του Τσόλις από ένα μακρύ σκοινί (κάβο)-ήταν και καινούριος σχετικά και μου γυάλισε- περίπου στα -20-25 (πού είναι το κινεζάκι που λέει ο θεός που δείχνει το αγαπημένο χόμπυ του Έλληνα;;
Απασχολημένος εγώ κυρίως όσο και το ζευγάρι μου με το μάζεμα του σκοινιού το μανόμετρο έκανε τη δουλειά του...ποιος το κοιτούσε όμως;;;στο τέλος του μαζέματος του σκοινιού και αρχίζοντας την ανάδυση παρατήρησα το πόσα κοινά μπορεί να έχει ο δείκτης του μανόμετρου με το δείκτη του κοντέρ στην αλλαγή 2ας με 3ης με τσίτα το γκάζι...Τέλοσπάντων όλα πήγαν καλά όπως φαίνεται όμως όντως μπορείς να μπεις σε μεγάλες περιπέτειες με τέτοια πράγματα.
ΥΓ. Πες τα ρε άρχοντα...κάνουμε καρτέρια μια φορά στα 3 χρόνια πλέον, ε μην πάμε και από δίχτυ...
ΥΓ.2.& 3. τα διάβασα 5-6 φορές για να σε καταλάβω...ξεπερνάς τον νταλί ώρες ώρες...
ΥΓ...ρε καλώς τη μπάρτσααααααααα...ρε πρόεδρε, τώρα έπρεπε να πάμε στα Μέδες...
__________________
Οικωλογικά αναίσθητος

Βουτήξτε και για μας...
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 06-04-11, 23:30
Το avatar του χρήστη Έκτωρ
Έκτωρ Έκτωρ is offline
 
Εγγραφή: 20-11-2008
Περιοχή: Μεστά Χίου!
Μηνύματα: 430
Απάντηση: Ανάσυρση διχτυων

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Big-Blue Εμφάνιση μηνυμάτων
ΥΓ...ρε καλώς τη μπάρτσααααααααα...ρε πρόεδρε, τώρα έπρεπε να πάμε στα Μέδες...
Την επόμενη φορά που θα κάνετε τέτοιες κουβέντες στον σύλλογο ρίξε και μια ματιά στο καλαντάρι του τέως πεντάστερου ρε μπιγκ μπλου!!! Τώρα θα τα μάθεις τα βασικά? δικό σου



Υγ. αφού είναι Ισπανός? τι να του κάνω?
__________________
www.tortugadive.gr
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 06-04-11, 00:14
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 29-01-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 5.525
Απάντηση: Ανάσυρση διχτυων

Ρε συ Έκτωρ, πόσο σημαντική είναι αυτή η παρατήρηση περί ασφάλειας.....


Όσο γι'αυτό:
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Έκτωρ Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ έχω αρκετές επιφυλάξεις όσο αφορά το αν σταματάνε ποτέ να ψαρεύουν αυτά τα δίχτυα. Αρκετοί μεγαλόσωμοι οργανισμοί πιστεύω πως μπορούν να παγιδευτούν και από φαινομενικά ακίνδυνα δίχτυα. Η προσπάθεια τους για μια γρήγορη κάλυψη ή απλά ο τρόπος που κινούνται μπορούν να προκαλέσουν μια αναμόχλευση στο δίχτυ και να την πατήσουν. Οι σκορπίνες, οι χελώνες και τα αστακοείδη είναι από αυτούς.
Συμφωνώ μαζί σου απολύτως... έχω δει παγιδευμένο καβούρι σε δίχτυ τελείως απλωμένο, σχεδόν αφομοιωμένο από βράχο. Το καβούρι ήταν ζωντανό, άρα η παγίδευση του ήταν πρόσφατη. Το δίχτυ αυτό όμως "ψαρεύει" εδω και περίπου μισό αιώνα.... Αλλά τις γοργονίες και όλο αυτό το πλούσιο ενδιαίτημα γύρω τους, δεν θα τα ρίσκαρα με τίποτα για μια ανάσυρση.... Ο κάβουρας και ο αστακός αναπαράγονται πολύ πιο γρήγορα... και οι χελώνες ακόμα προστατεύονται πολύ περισσότερο σε αυτή τη χώρα από αυτά τα θαύματα του λυκόφωτος...

Τελικά, δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη επιλογή νομίζω.... πρέπει κανείς να είναι σε θέση να κρίνει προτού επέμβει....
__________________
The fish doesn't think because the fish knows everything
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα



Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:23.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.