![]() |
|
|||||||
| Η αθάνατη ελληνική 'πατέντα' εν δράσει... ;-) |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Απάντηση: Καλώδιο για Dive Computer Alladin Pro / Air Z
Μετέφερα τη συζήτηση για το Alladin interface εδώ, σε νέο θέμα.
Το interface που είχα φτιάξει ήταν αντίστοιχο του δικού σου, και ίσως είναι και το ίδιο σχέδιο: Πολύ απλό, one way μόνο για κατέβασμα - όχι για ρυθμίσεις κλπ. Στην αρχή το χρησιμοποιούσα με κάποια από τα πρωτόγονα προγράμματα της Uwatec για MS-DOS (Datatalk.exe / Datatrak.exe) και μετά νομίζω πως το είχα χρησιμοποιήσει και με το Diving-Log σε Windows XP και δούλευε μια χαρά. Επίσης αν θυμάμαι καλά, τα αρχεία που κατέβαζε το Datatrak.exe διαβαζόντουσαν μια χαρά κι από το Diving-Log. (τα Datatalk.exe / Datatrak.exe δεν δουλεύουν πια απευθείας στα μοντέρνα γρήγορα PC - ίσως να μπορούν να δουλέψουν με κάποιο DOS-Box). Το πρόβλημα είναι πως έχει περάσει καιρός και δεν ξέρω πια ούτε που το έχω ![]() Δώσε μου λίγο χρόνο να βρω το κλύκλωμα και θα σου επιβεβαιώσω αν είναι το ίδιο σχεδιο - το σίγουρο είναι πως ήταν εξίσου απλό: ένα τσιπάκι 2χ4 pins + 1 αντίσταση + 1 δίοδος, οπότε μάλλον είναι κάποιο από τα σχέδια στο link που παραθέτεις. ΥΓ: Το PC που έκανες τις δοκιμές μου φαίνεται μια χαρά: Το σημαντικό στοιχείο είναι να έχει κανονικό σειριακό γιατί κάποιοι μετατροπείς USB-to-Serial είναι λίγο περίεργοι και μπορεί να μη δουλέψει.