![]() |
|
Εκδόσεις σχετικές με την κατάδυση, νέα DVD κ.λπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||||||
|
|||||||
Απάντηση: Περί κλεφτοκοτάδων και μπουγαδοκλεφτών
Αχ… Δημήτρη χάνεις τη ψυχραιμία σου. Κρίμα για εσένα! Τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνει το υπόλοιπο φόρουμ την ποιότητα του ατόμου που κάνει αυτές τις ευφάνταστες «καταγγελίες».
Εσύ μπορείς να μην απαντάς όπως επιθυμείς και εγώ όμως θα κάνω ότι επιθυμώ, χωρίς να δέχομαι οδηγίες από άτομα του επιπέδου σου. Πάμε λοιπόν… Παράθεση:
Παράθεση:
Λάθος Δημήτρη… Γιατί νομίζεις ότι το Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη σου απάντησε με αυτό τον τρόπο; Γιατί και αυτοί γνωρίζουν την αλήθεια. Τα κείμενα μου έχουν ανταλλαχθεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το 2010, ενώ έχουν παραδοθεί και σε cd. Άρα υπάρχουν αποδείξεις και για το χρόνο που έγινε η έρευνα και η συγγραφή τους. Αποδείξεις που θα έχω τη χαρά να παραθέσω στο δικαστήριο που βλέπω να γίνεται ώστε να απολογηθείς για τις φαιδρές συκοφαντίες σου. Ως προς το κατά πόσο σου ανήκει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης της σωστής μετάφρασης ενός κειμένου, δεν θα επεκταθώ. Απλά εκτίθεσαι… Όσο για τη πληροφορία περί Μπαραμάτη - Κλήμη, θα σου πω ότι ένα μυστικό! Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για έρευνα πέρα από τα φόρουμ και το διαδίκτυο… Υπάρχουν βιβλία που μάλλον δεν έχεις, αρχεία που δεν γνωρίζεις, έγγραφα στα οποία δεν έχεις πρόσβαση και… υπάρχουν άνθρωποι που έζησαν τα γεγονότα! Ίσως εσύ να μην έχεις τη δυνατότητα, αλλά άλλοι την έχουμε και προσωπικά εγώ πήρα την εν λόγω πληροφορία από πρώτο χέρι και όχι ο Θωκταρίδης. Περισσότερα στο επόμενο βιβλίο που έχουμε ήδη ετοιμάσει με τον Κώστα και το οποίο θα τιμά αυτή την προηγούμενη γενιά δυτών που εργάστηκαν στα ναυάγια. Παράθεση:
![]() Επί της ουσίας τώρα για τα ιστορικά κείμενα του Burdigala:Όπως σου έγραψα, και ίσως δεν κατάλαβες, οι πηγές μας αναφέρονται στη βιβλιογραφία! Όμως δεν θα σε ταΐσω με μασημένη τροφή! Cerca trova Δημήτρη… Παράθεση:
Προσπάθησε να καταπιείς τον εγωισμό σου Δημήτρη. Επειδή το οτι έγραψες άρθρα για το Burdigala, το Αθηνά ή το U-133 δεν σημαίνει τίποτα για τους ανθρώπους που έχουν πρόσβαση σε πρωτογενείς πηγές, αρχεία και σε έγκυρη βιβλιογραφία. Όπως σου έγραψα, δεν εμπιστεύομαι τα κείμενα σου γιατί έχουν λάθη, ασάφειες και κενά και ορισμένα διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα. Παράθεση:
Παράθεση:
Επίσης ποιος είπε ότι έπρεπε να καταδυθούμε οι ίδιοι στα ναυάγια; Στο βιβλίο συμμετείχαν σειρά από αυτοδύτες που πρόσφεραν απλόχερα τις γνώσεις τους. Δεν αντιλαμβάνομαι τις «αιχμές» σου... είναι στο γκεμπελίστικο πλαίσιο και αυτές; ![]() Παράθεση:
Το πότε και που θα δημοσιεύσω τα τεκμήρια και τις γνώσεις που έχω συγκεντρώσει μετά από δυο δεκαετίες συστηματικής έρευνας αποτελεί δικό μου προνόμιο. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι ιντερνετικοί «ερευνητές» που με έχουν κατακλέψει, όπως θα δούμε σύντομα…. Επομένως φυλάω τα στοιχεία μου και τα δημοσιεύω όταν και όπου εγώ κρίνω ότι αξίζει και όχι όποτε βολεύει εσένα. Έτσι για να μάθεις και κάτι σήμερα, δωρεάν κιόλας, η πληροφορία οτι το ΑΘΗΝΑ = Rafiah = ναυάγιο Σύρνας είναι καταγεγραμμένη από το 1952! Αλλά αυτό το ντοκουμέντο δεν θα το βρεις στο ίντερνετ Δημήτρη. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πολικός : 12-06-15 στις 21:12. |
|
|||
|
|||
KTB Admiral Ägäis 22.-25.3.1942
1. ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ, KTB Admiral Ägäis
Απάντηση #68 στις: Φεβρουάριος 21, 2012 (Forum theaabyss.gr) αφορούσα το ημερολόγιο Ναυαρχείου Αιγαίου.. Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
ich habe bereits die original Eintragungen von einem Freund erhalten. Danke trotzdem! DG |
|
||||
|
||||
Μιας και βλέπω οτι η διοίκηση του φόρουμ εγκρίνει τον τίτλο του παρόντος θέματος, θα το χρησιμοποιήσω για να παραθέσω κάποια στοιχεία που αποδεικνύουν ποιός είναι ο πραγματικός κλεφτοκοτάς!
Πριν από καιρό έλαβα στο φόρουμ nautilia.gr όπου είμαι διαχειριστής ένα π.μ. με μια σοβαρή καταγγελία για κλοπή, παραποίηση φωτογραφιών και αναδημοσίευση τους με αλλοίωση ή απόκρυψη της πραγματικής πηγής προέλευσης τους. Ορισμένοι από εσάς ίσως γνωρίζουν το περιεχόμενο αυτής της καταγγελίας για τις ίδιες φωτογραφίες μιας και όπως έμαθα είχε αναρτηθεί παλιότερα στο φόρουμ theabyss.gr. Αρχικά θα ήθελα να σταθώ σε μια περίπτωση η οποία με αφορά προσωπικά. Γύρω στο 2011 ανήρτησα στο nautilia.gr, στο θέμα του προπολεμικού επιβατηγού ΣΟΦΙΑ μια φωτογραφία η οποία χάθηκε όταν κατέρρευσε ο σέρβερ του φόρουμ δυο χρόνια αργότερα. Πρόκειται για την παρακάτω φωτογραφία που βλέπουμε σήμερα να είναι αναρτημένη στη σελίδα αυτή του historisches-marinearchiv την οποία επιμελείται ο Δ.Γκαλών. sofia 1.jpg Καλόπιστα ρωτάω λοιπόν: Δημήτρη εσύ ανήρτησες αυτή τη φωτογραφία ή κάποιο άλλο μέλος του ιστότοπου; Μιας και είσαι μέλος του nautilia.gr εσύ είχες πρόσβαση στη φωτογραφία που είχα αναρτήσει. Άρα;;; Και θα ρωτήσει κάποιος "και γιατί εδώ έχουμε κλοπή;" Ο Δημήτρης έχει βάλει ένα λογότυπο που παραπέμπει στον Στέφανο Τόγια και θα μπορούσε να την είχε πάρει από αυτόν. Σωστά; Όχι, λάθος! Η φωτογραφία που έχει αναρτηθεί στο historisches-marinearchiv.de είναι η ίδια που είχα ανεβάσει στο nautilia.gr και μάλιστα είναι μοναδική καθώς αποτελεί προσωπικό μου δημιούργημα! Και να εξηγήσω στους φίλους που δεν βαρέθηκαν να διαβάσουν το παρόν. Το 2010 συνάντησα μετά από πολύ προσπάθεια τον Πλοίαρχο Στέφανο Τόγια, υιό του άλλοτε εφοπλιστή Ιωάννη Τόγια. Μετά από πολλές συζητήσεις χτίσαμε μια εγκάρδια σχέση και με τίμησε δίνοντας μου τη δυνατότητα να ερευνήσω το προσωπικό του αρχείο. Ανάμεσα στο υλικό που σκανάρισα ήταν και αυτή η φωτογραφία του ΣΟΦΙΑ υπό μετασκευή. Όμως η φωτογραφία ήταν μεγαλύτερη από την επιφάνεια του σκάνερ μου και όταν είδα το αποτέλεσμα παρατήρησα οτι είχε κοπεί η πρύμνη... oaxaca2.jpg Έτσι σκανάρισα ξεχωριστά την πρύμνη... oaxaca 1.jpg Κατόπιν έκατσα και ένωσα τις δυο εικόνες. Προς απογοήτευση μου το κάθε σκανάρισμα είχε διαφορετική φωτεινότητα με αποτέλεσμα η ένωση τους να είναι εμφανής. Έτσι λοιπόν Δημήτρη, κάποιος πήρε από το nautilia.gr την εικόνα που εγώ δημιούργησα, χωρίς να με ρωτήσει, χωρίς κανένα σεβασμό στις ώρες και στον κόπο που διέθεσα για να αποκτήσω πρόσβαση στο εν λόγω αρχείο, χωρίς σεβασμό στην έρευνα μου και στην προσωπική εργασία μου. Γιατί Δημήτρη; Πες μας λοιπόν, μήπως αυτό είναι κλοπή; Και αφού στο έχουν πει από χρόνια στο abyss.gr γιατί δεν διόρθωσες αυτή την αδικία; Ούτε η ελάχιστη ευπρέπεια να αναφερθεί το nautilia.gr ως πηγή προέλευσης της; Γιατί όμως να το αποκρύψεις; Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι οτι κάποιος ήθελε να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του παρουσιάζοντας τη σαν δικό του "εύρημα"... |
|
||||
|
||||
Νομίζω ότι η συζήτηση αρχίζει να ξεφεύγει. Παιδιά, αν έχετε διαφωνίες περί νομιμότητας, σεβαστό, μπορείτε να τις λύσετε στα διακαστήρια και αφού το κάνετε, πείτε μας το αποτέλεσμα να ξέρουμε τελικά τι ισχύει. Γιατί αν δεν μας το πείτε, τότε κατά τη γνώμη μου γίνεται κατάχρηση από μέρους σας του forum.
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
![]() Παιδιά ξέρω άπειρους δύτες που γελάνε με την "ωριμότητα" των συζητήσεων μεταξύ ομάδων ερευνών ναυαγίων στα forum, μην κοιτάτε που δεν τα λένε μπροστά σας. Το επίπεδο της συζήτησης είναι τέτοιο που απαξιώνετε μόνοι σας το οποιοδήποτε άλλο ερευνητικό και συγγραφικό σας έργο. Εντάξει μάθαμε για την αρχική επιστολή, μάθαμε και για την πρώτη αντίδραση- απάντηση, αλλά το μόνο που ενδιαφέρει στη συνέχεια είναι - αν υπάρξουν - οι αντίστοιχες νομικές διεκδικήσεις καθώς και το αποτέλεσμά τους όπως τονίζει κι ο Γιώργος. Οι οποιεσδήποτε άλλες εξυπνακίστικες ατάκες, αναφορές σε λεπτομέρειες που κανένας δεν μπορεί να επιβεβαιώσει και οι προσπάθειες μείωσης του συνομιλητή σας, ίσως ικανοποιούν την ματαιοδοξία σας αλλά θυμίζουν συζητήσεις διεκδίκησης μαρκαδόρων σε νηπιαγωγείο. ![]()
|
||||
|
||||
Έχετε απόλυτο δίκιο, το αντιλαμβάνομαι οτι κουράζω το φόρουμ και ζητώ συγνώμη. Όμως φαντάζομαι και εσείς θα θέλατε να δώσετε μια απάντηση άμα είχατε δεχθεί μια προσωπική επίθεση λάσπης με χουλιγκάνικο λεξιλόγιο και φασίζουσα πλοκή που ο σκοπός της είναι να αφήσει "σκιές" και να ικανοποιήσει την εγωπάθεια του επιτεθόμενου. Στη ζωή μου έχω μάθει να αντιστέκομαι στο φασισταριό και να απαντώ δημοσίως στους σύγχρονους γκεμπελίσκους μπας και κάποτε εκλείψει το θράσος τους.
Προσωπικά, δεν είχα καμία αντιπαλότητα με τον Δημήτρη αφού μέχρι τώρα τον είχα βοηθήσει πολλάκις, τόσο στα δημόσια φόρα όσο και απαντώντας στα e-mail που μου είχε κατά καιρούς στείλει αναζητώντας στοιχεία κλπ. Αλλά υπάρχουν και όρια... Αγαπητέ fivos, του λόγου μου το αληθές μπορείς να το επιβεβαιώσεις και μόνος σου. Αν το θες πίνουμε καφεδάκι και σου δείχνω στα email μου το πότε γράφτηκαν και στάλθηκαν τα εν λόγω κείμενα καθώς και την έρευνα πίσω τους. |
|
||||
|
||||
Δυστυχώς ειναι μια πραγματικότητα....
Ο χώρος της κατάδυσης στη Ελλάδα μαστίζεται απο κλεφτοκοταδες...και μπουγαδοκλεφτες... Περνώντας μέσα από διάφορες ομάδες "εξερεύνησεων" κατέληξα στο ότι....Κλεμένες έρευνες....κλεμένες ιδέες.....κλεμένες φιλοδοξίες...κλεμμένα στίγματα....κλεμμένες φωτογραφίες....κλεμμένα αντικείμενα απο τον βυθό.....ειναι στην ημερήσια διάταξη. Ματαιοδοξία? Ελληνικό DNA? ποιος μπορει να απαντήσει? μάλλον κανεις! Το σιγουρο ειναι οτι στην κατάδυση...δεν μπορείς ούτε να σκεφτείς κατι....ακομα και με την σκέψη στο έχουν κλέψει! Σιχαμάρα μόνο! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη altsam : 19-06-15 στις 11:10. |
![]() |
|
|