|
...δεν κολλάει πουθενά, αλλά έχει σχέση με την κατάδυση (εεε δεν μπορούμε να τα προβλέπουμε και όλα) |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Αυτόνομο υποβρύχιο όχημα (AUV) σε σχήμα Manta ray
Ένα πολύ ενδιαφέρον αυτόνομο υποβρύχιο όχημα εμπνευσμένο από το σχήμα και τις μεθόδους κολύμβησης του Manta Ray:
Μου πήρε κάμποσο να συνειδητοποιήσω ότι αυτό που βλέπω δεν είναι ζωντανό Για περισσότερες πληροφορίες: EvoLogics.de
|
|||
|
|||
Απάντηση: Αυτόνομο υποβρύχιο όχημα (AUV) σε σχήμα Manta ray
Παράθεση:
Ας μη κολλάμε στις λέξεις και ειδικότερα στο χαρακτηρισμό "όχημα" της ελληνικής βικιπαίδεια - είναι πολύ περιοριστικός νομίζω. Τα περισσότερα ROV π.χ. δεν μεταφέρουν ούτε ανθρώπους ούτε αντικείμενα αλλά μας δίνουν απλώς τη δυνατότητα εξερεύνησης και χαρτογράφησης μέσω εικόνας και αισθητήρων θέσης, βάθους κλπ. Ας μείνουμε στον ορισμό AUV (Autonomous Underwater Vehicle) που είναι η νέα τάση μετά τα ROV (Remote Operated Vehicles). ΥΓ: Μερικές φορές βέβαια αναφέρονται σαν αυτόνομα οχήματα και κάποια που απλώς δεν έχουν καλωδιακή σύνδεση με την επιφάνεια αλλά δεν είναι πραγματικά αυτόνομα: ελέγχονται ασύρματα από την επιφάνεια.
Φοίβος Βιλανάκης :: μερικές φωτογραφίες μου :: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 07-09-08 στις 21:03. |
|
|