![]() |
|
Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, για ακόμη πιο απολαυστικές βουτιές... |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Απάντηση: Πως φουσκώνουμε/απελευθερώνουμε ένα DSMB?
Για τα χρώματα μπορώ να πω ότι είχα την τυχη να με ενημερώσει πωλητής σε καταδυτικό (σπάνιο στις μέρες μας) και τον ευχαριστώ. Έτσι όταν είδα τον geogeo να πετάει το κίτρινο κάτι μου έκανε... αλλά δώσαμε τα OK μας και συννενοηθήκαμε.
Φαντάζομαι όταν κάνεις μια απλή βουτιά με το ζευγάρι σου χωρίς υποστήριξη από την επιφάνεια τότε λίγο νόημα έχει να βγάλεις κίτρινο DSBM. (Ποιός θα σε βοηθήσει; Το Άγιο Πνεύμα δεν μεταφέρει μπουκάλες) Αν τεντώσεις το σχοινι μπροστά και δεξιά (ή σριστερα ανάλογα με ποιο πιάνεις το SMB) ο κίνδυνος να μπλεχτεί πάνω σου είναι πολύ μικρός. Τώρα αν υπάρχει η πολυτέλεια να το δέσεις κάπου (όπως στο Link) τότε νομίζω ότι το χταπόδι προσφέρεται καλλίτερα. Αν όχι τότε επειδή ακριβώς έχεις 2 χέρια προτεραιότητα έχει να κρατάς το reel μακρυά, αλλιώς είτε χρησιμοποιήσεις το χταπόδι είτε οποιοδήποτε άλλο τρόπο κινδυνεύεις το ίδιο να μπλεχτείς και να ανέβεις μαζί με το SMB Αντρέα ερώτηση: Στην λύση με τις 2 εκπνοές, στην πρώτη βάζεις ελάχιστο αέρα έτσι δεν ειναι; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αυτό που κάνω εγώ (στο rec DSMB μου, γιατί τα tec DSMB έχουν βαλβίδα και άρα έχουν λίγο αέρα μέσα και στέκονται όρθια) είναι να βάλω μία καλή εκπνοή μέσα να σηκωθεί το DSMB και αφού κάνω έλεγχο ότι όλα είναι στη θέση τους (το λουρί το DSMB δεν είναι κάτω από το Β' στάδιο και ο μίτος τεντωμένος σε ευθεία μπροστά τα μάτια μου και ελέυθερος...) τότε εκπνέω, παίρνω λίγο βάθος και χώνω εκπνόες γρήγορες μέχρι να επανέλθω στο βάθος που ξεκίνησα και τότε απελευθερώνω το DSMB Επλίζω να σε καλυψα. Στο videακι μου φαίνονται καθαρά όλα πιστεύω! ![]()
|
||||
|
||||
Αντρέα είπα;
Σώτο εννούσα ![]() Πάντως η απάντηση μου δημιούργησε κι άλλες απορίες Πόσα μέτρα σε ανέβαζει (περίπου) η διαδικασία; Από ότι κατάλαβα ξεκινάς την προετοιμασία και με την εκπνοή θεωρούμε εκ προοιμίου ότι κάποια μέτρα θα τα ανέβουμε (φαντάζομαι 1-2 μέτρα είναι το αποδεκτό όριο) . Έτσι συνεχίζουμε να εκπνέουμε βαθιά προκειμένου η ελαφρά αρνητική πλευστότητα να μας επαναφέρει στο βάθος που ξεκινήσαμε. Εντωμεταξύ το SMΒ το κρατάμε ακόμα και επόμενο είναι κάποιες από τις φυσαλίδες μας να μπούνε μέσα (στο δικό μου διατηρώ κάποιες αμφιβολίες, έχει ένα μεταλλικό έλασμα το οποίο περιορίζει το άνοιγμα) και η τάση του προς τα πάνω να αυξηθεί. Όταν νοιώσουμε ότι έχει αρκετή δύναμη (προκειμένου όταν φτάσει στην επιφάνεια να είναι επαρκώς φουσκωμένο) το αφήνουμε. Το τελευταίο είναι και θέμα εμπειρίας – πειραματισμού με το συγκεκριμένου SMB. Το κατάλαβα σωστά; |
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
Βρε δεν πα να κοροϊδεύεις.
![]() |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
![]() Το... "σχολιο" μου παντως πηγαινε σε ολο το thread... απο τα πιο διασκεδαστικα που εχω διαβασει ![]()
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Surface Marker Buoy Distinctive Specialty Instructor Rating The Surface Marker Buoy Distinctive Specialty has been written to assist PADI Instructors in teaching students the skills required to use both delayed and standard Surface Marker Buoys. In order to apply for this rating, you must be a Teaching status Open Water Scuba Instructor or higher, and you must have issued at least 25 PADI certifications. You must also have conducted at least 20 dives using delayed or traditional Surface Marker Buoys.The outline below can be applied for as a PADI Distinctive Specialty rating. To apply for it, you will need to submit a Specialty Instructor Application form, and state that you are applying for a distinctive specialty (method 3). Please be sure to state the correct title of the course on page one, and to sign the appropriate section on page two of the application. Under section four, (history of experience) you will need to state that you agree to use and abide by the Specialty outline, as published on the PADI Pro Site. Surface Marker Buoy Distinctive Specialty Instructor Outline (MS Word) ![]()
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πάντως από εμπειρία η όλη διαδικασία δεν πρέπει να σε ανεβάσει πάνω από μερικά δέκατα του μέτρου. Αν θέλεις μπορείς να γίνεις ελάχιστα αρνητικός, -1/2 Kg (ιδιαίτερα αν θα αφήσεις το DSMB από μικρό βάθος διότι από εδώ θέλει περισσότερο αέρα ώστε να βγει πάνω φουσκωμένο) και να κρατάς βάθος με τα πόδια μέχρι να το αφήσεις να φύγει. Από τα μεγαλύτερα βάθη με 3-4 εκπνοές έχεις αυτό που θέλεις στην επιφάνεια. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Πάντως αυτά με το μολύβι στο στόμιο κάνουν μόνο για rec!
|